بازار امامزاده اسماعیل(ع) ابهر زنجان ، فراتر از یک مرکز خرید، به محلی برای تعاملات اجتماعی، حفظ سنتهای محلی و شور و نشاط عید تبدیل میشود
به گزارش روابط عمومی اوقاف استان زنجان ، این بازار ریشه در سنت ها و آداب رسوم ابهر دارد و از گذشته های دور در جوار این امامزاده شریف برگزار می شد. در سالهای اخیر با رونق گرفتن کسب و کارها ، غرفه دارانی از سراسر مناطق شهرستان ابهر و سایر شهرستان های استان مثل زنجان طارم و خدابنده و حتی از سایر استانهای همجوار مثل قزوین ، گیلان و کردستان در این جمعه بازار شرکت میکنند. آنها از چند روز قبل با مسئولان و نظم دهندگان برگزاری مثل شهرداری هماهنگ شده و شب قبل با انواع وسایل نقلیه مثل وانت یا حتی سواری در محل حاضر شده و وسایل گوناگون مثل خوراک ، پوشاک ، لوازم آشپزخانه ، محصولات محلی و کشاورزی در غرفه های متعدد آماده کرده و عرضه میکنند.
عید قربان ، عید فطر و عید نوروز و عید غدیر روزهای برگزاری این بازار است که بیشترین استقبال و بزرگترین بازار مناسبتی در تعطیلات عید فطر است.شهرت این بازار و قیمت مناسب اجناس آن باعث مراجعه خوب مردم از مناطق مختلف شهر و شهرستان ابهر زنجان برای تهیه مایحتاج روزمره خانواده ها شده است که این خرید بعلت همجوار بودن با محوطه و زیارتگاه امامزاده اسماعیل (ع) باعث چندجانبه شدن این بازار با خرید و زیارت شده است.
از دیرباز زیارتگاه های مذهبی ایران بعلت حضور همیشگی و پر تعداد مردم همیشه محل مناسبی برای انجام فعالیت های مختلفی مثل تجارت ،خرید و فروش اجناس مختلف ، اسکان زائران و مسافران بوده و پیوند عمیق جامعه ایران را با امامزادگان و بقاع متبرکه نشان میدهد.
امامزاده اسماعیل(ع) ابهر با ده واسطه به امیرالمومنین علی علیه السلام میرسد و حدود هزار سال پیش در منطقه شمال ایران طارم و ابهر زندگی کرد و بعلت انتساب به اهل بیت علیهم السلام تحت تعقیب حکومت های ظالم محلی بود ، تا سرانجام به شهادت رسید. ایشان یکی از ۲۰ امامزاده و نواده اهل بیت (ع) این شهرستان است.
#بازار #امامزاده_اسماعیل #ابهر